Bilgi Yarışmaları

Her yıl düzenlediğimiz sınıflar arası bilgi yarışması bu yıl da devam ediyor. Yarışmamız "Kim Milyoner Olmak İster" yarışması formatında düzenleniyor ve her sınıf kendi seviyesinde yarışıyor. İlk etapta öğrenci seçimi gerçekleştiriliyor. Öğrenci seçimleri kasım ayının son gününe kadar tamamlanacak. Yarışmalar ise 15 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.

09.10.2023 71

YARIŞMA FORMATI:

• Yarışma "Kim Milyoner Olmak İster" yarışması formatında olacak.
  • Her sınıf/şube kendisini 3 öğrenci ile temsil edecek, 1 tane de yedek öğrenci seçimi yapılacak.
  • Yarışmada 6 ana dersten üçer soru sorulacak. Bunlara ek olarak 2 adet de genel kültür sorusu yer alacak.
  • Toplamda 20 soru. Eşitliğin bozulmadığı durumlarda ek sorulara geçilecek.
  • Matematik sorularının cevap süresi 90 saniye iken diğer soruların cevap süresi 45 saniye olacak.
  • En fazla doğru cevabı veren sınıf kendi gününün kazananı olacak.

YARIŞMA TARİHLERİ:

• Öğrenci seöçim süreci 30 Kasım'a kadar tamamlanacak.
  • Öğrencilere yaklaşık 45 günlük bir hazırlık süreci tanınacak. Bu süreçte yarışma hazırlığı yapılacak.
  • 5/A, 5/B. 5/C şubeleri 15 Ocak 2024'te
  • 6/A, 6/B, 6/C şubeleri 16 Ocak 2024'te
  • 7/A, 7/B, 7/C şubeleri 17 Ocak 2024'te
  • 8/A, 8/B şubeleri 18 Ocak 2024'te yarışacaklar.

ÖDÜLLENDİRME:

• Yarışma neticesinde 11 şube arasından en fazla puanı toplayan sınıfımızın tüm öğrencilerini sinema ve bilim merkezi etkinliğine götüreceğiz.