Dr.İsmail Hakkı Oran Ortaokulu

Vizyon: Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişme açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de de sosyal yönde gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek aranan bir eğitim kurumu olmaktır.

Misyon: Milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürk’ün “ Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak” idealine inanan, kendisi ve toplum ile barışık, bilime önem vererek iletişime açık, ruh sağlığı ve gelişim iyi olan, pozitif bilimi ve sosyal bilimleri birlikte sentezleyen yabancı dil öğrenmenin ihtiyaç olduğunu bilen iyi bir öğrenci, iyi bir insan ve iyi bir toplum yetiştirmektir.

Başarılar: Okulumuzda 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında 12/52 Fen lisesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 13/61 Fen lisesi, 2020-2021 Eğitim-öğretim yılında da 8/51 fen lisesi yerleştirme başarısı mevcuttur. Ayrıca 2022 yılında Uluslararası SİRO Robot yarışmasında Türkiye 1.liğimiz mevcuttur. Okulumuz E-Twinning Ulusal Kalite Etiketi´ sahibidir. Okulumuzun T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı bandrolüne sahip ISBN´numaralı bir de fabl kitabı mevcuttur. Okulumuzda 2023 yılında lisanslı 21 okçuluk sporcusu yetiştirilmiştir.

Saatler: 08.30-15.20
Isınma: KALORİFER - DOĞALGAZ
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Okulumuza 5 farklı köyden 21 taşımalı öğrenci gelmektedir.
Sportif Etkinlikler: 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı: - 21 öğrencimiz Geleneksel Türk Okçuluğu lisansı aldı. - İlçe Masa Tenisi Turnuvası Birinciliği - Öğretmenler Arası İlçe Futsal Turnuvası üçüncülüğü - Öğretmenler Arası İlçe Masa Tenisi Turnuvası üçüncülüğü - Erkekler Masa Tenisi Turnuvası Şampiyonluğu - Kızlar Masa Tenisi Turnuvası üçüncülüğü, - Erkekler Futsal Turnuvası ikinciliği (B Takımı) 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı - Öğretmenler Arası İlçe Voleybol Turnuvası Birinciliği, - 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı: - İlçe Futsal Turnuvası Birinciliği - İlçe Masa Tenisi Turnuvası Birinciliği - Öğretmenler Arası İlçe Voleybol Turnuvası ikinciliği - Öğretmenler Arası İlçe Masa Tenisi Turnuvası birinciliği ve üçüncülüğü - Öğretmenler Arası İlçe Bilardo Turnuvası üçüncülüğü 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı - Öğretmenler Arası İlçe Voleybol Turnuvası Birinciliği, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı - Öğretmenler Arası İlçe Voleybol turnuvası ikinciliği, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı: - Kız voleybol takımımız il ikincisi olma başarısını göstermiştir.
Bilimsel Etkinlikler: 1- Ulusal SİRO Robot Yarışmasında Akıllı Teknolojiler Kategorisinde 1. olduk. 2- Okulumuz E-Twinning Ulusal Kalite etiketine sahiptir. 3- Okulum Temiz belgesine sahibiz. 4- E-Twinnig portalında 2 proje ile yer almaktayız. 5- E-Twinning İlham Veren Projeler Listesinde Bir Projemizyer almakta. 6- Kültür Bakanlığı Bandrolü ile Dr.Oran´dan Fabllar isimli bir öykü kitabımız çıktı. Kitap öğrencilerimiz tarafından kaleme alındı.
Proje Çalışmaları: 1- Erdem Rozeti, 2- Öğrenci Değerler Takvimi, 3- TEKNOFEST ve MEB Robot Hazırlıkları, 4- Tübitak Projeleri Hazırlıkları, 5- Dr.Oran´dan Fabllar isimli Öykü Kitabı, 6- Dr. Kitap Kafe, 7- Hayvan Dostu Okullar, 8- E-Twinnig Projesi (2 Adet) 9- Okul Bahçem Lavanta Bahçem,
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2022-1-TR01-KA121-SCH-000067728 Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyon Projesi
Diğer Hususlar: Okulumuzun Sorunları: 1- Okulumuz fiziki olarak hızla artan öğrenci sayımıza yetersiz kalmaktadır. 2- İlkokul ile bahçe sınıflarımız ayrılmalıdır. 3- Okul bahçemizde bir halısaha ihtiyacımız vardır. 4- Okul bahçe duvarımızın yaklaşık 100 metrelik bölümü yükseltilmelidir.

Telefon - Okul Müdürü 05388411718

Belgegeçer -

WEB - https://drihoran.meb.k12.tr

Adres - YENİHAYAT MAH. YENİDOĞAN İSTASYON SK. DR ISMAIL HAKKI ORAN ORTAOKULU BLOK NO 4/2 GEMEREK / SİVAS

Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - Yenihayat Mh. İstasyon Sk. No: 4/2 Gemerek/SİVAS. İlçemiz yaklaşık 12000 nüfusludur. İlçemizle alakalı bilgilere menüdeki "Gemerek´i Tanıyalım" sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Ulaşım Karayolu ile: (D260 Karayolu) Sivas - Kayseri Yolu 116. km, Kayseri-Sivas yolu 84. Km uzaklıktadır. Demiryolu ile de ulaşım sağlanmaktadır. Kayseri hava alanına 80 km, Sivas Nuri Demirağ Hava alanına 130 km uzaklıktadır. Ayrıca kara yolu, demir yolu ve hava yolu ulaşımında Türkiye´nin orta noktasıdır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezinde olup İl merkezine uzaklığı 116 km´dir.